Διατροφικές Διαταραχές και Γυναίκες
Ιανουαρίου 22, 2016
50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ιανουαρίου 22, 2016
Show all

150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΑΦΗ

Με την ευκαιρία του 2013: ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΒΑΦΗ όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO και το Υπουργείο Πολιτισμού, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το «Κέντρο UNESCO για τις γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια» και η έδρα διαπολιτισμικής πολιτικής UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΑΦΗ» ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ UNESCO 2013 την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 19:00-21:00, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση του έργου του Κ. Π. Καβάφη από τον κ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο, Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, απαγγελία ποιημάτων με τη φιλική συμμετοχή του ηθοποιού κ.  Άκη Σακελλαρίου, απαγγελία της «Σατραπείας» από το μαθητή του Ελληνικού Κολλεγίου κ. Ηλία Τσακλίδη, καθώς επίσης συναυλία με τη μεσόφωνο κα. Αγγελική Καθαρίου και τον πιανίστα κ. Θοδωρή Τζοβανάκη.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Καθηγήτρια Π. Νάσκου Περράκη, Διευθύντρια της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.