150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΑΦΗ
Ιανουαρίου 22, 2016
Διεθνής Κατασκήνωση με θέμα: “Multicultural Dialogue. 2011 – International Year of Chemistry”
Ιανουαρίου 22, 2016
Show all

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, 18:00 – 20:00, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ιατρού και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ.Θεόδωρος Καράογλου, η  Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας, κα. Χριστίνα Παπανικολάου, εκπρόσωποι της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι από Νοσοκομεία, Αντικαρκινικές Ενώσεις, Συλλόγους και ΜΚΟ της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο των εκδηλώσεων για το Επετειακό Έτος Παπανικολάου της UNESCO. Το 2012, κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Εκπαίδευση, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία δέχτηκε να συμπεριλάβει στις επετείους της UNESCO την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατο του Έλληνα ιατρού, βιολόγου και ερευνητή, Γεωργίου Παπανικολάου (1883-1962), ώστε να εορταστεί παγκοσμίως η προσφορά του σπουδαίου Κυμαίου επιστήμονα στην ανθρωπότητα.

Την εκδήλωση έκλεισε η Χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Νικόλαου Χρυσοχόου και τη συνοδεία στο πιάνο της Βιολέττας Ερμείδου.